More Website Templates @ TemplateMonster.com. April 09, 2012!

Uslovi najma vozila

 

Molimo Vas da pažljivo pročitate uslove najma vozila

 

OSNOVNI USLOVI ZA NAJAM VOZILA

- Vozač mora imati minimum 21 godinu starosti.

- Minimum 2 godine posedovanja Vozačke dozvole i obavezno na uvid.

- Obavezna identifikacija - lična karta ili pasoš na uvid.

 

DUŽINA NAJMA

- Minimalna dužina najma je 1 dan (24 casa).

- Vreme preuzimanja i vraćanja vozila mora biti identično. Toleriše se 60 minuta zakašnjenja kod vraćanja vozila. Po isteku prekoracenja od 60 minuta, zaračunavamo novi, dodatni dan najma.

 

PLAĆANJE I DEPOZIT

- Najam se plaća prilikom preuzimanja vozila i to kreditnom karticom (AMEX,VISA, MASTERCARD), gotovinom ili uplatom na račun (pravna lica).

- Depozit za vreme trajanja najma je obavezan. Depozit se polaže putem kreditne kartice ili gotovine.

- Depozit se odreduje na osnovu dužine najma vozila i obuhvata iznos pune cene najma,cenu punog rezervoara i iznos ucešća u šteti za kategoriju vozila koje se iznajmljuje.

 

PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

- Vozilo se može preuzeti i vratiti u našoj poslovnici na aerodromu Nikola Tesla Beograd, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice (hotel, kucna adresa, preduzeće i sl.) uz doplatu. Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan radnog vremena, uz doplatu.

- Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje ugovora o najmu.

- Savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo.

 

OSIGURANJE

CDW (Collision Damage Waiver) Osiguranje od štete sa učešcem u šteti.

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.

Odgovornost za štetu na iznajmljenom vozilu i prema trećem licu je ograničena određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.DW does not cover any damage to the interior 

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, oštećenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen ključ, štete nastale tankovanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštecenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

Kada se vozilo vraća, stanje vozila će proveriti klijent i naš službenik zajedno i uporediti ga sa stanjem vozila prilikom preuzimanja. Svaku promenu stanja vozila tj. sva nova oštecenja će biti upisana u obrazac Ugovora o najmu i potpisana obostrano.

 

TP (Theft Protection) Osiguranje od krađe sa učešćem u šteti.

Kupovina ovog osiguranja je obavezna.

Odgovornost za krađu vozila ili delova vozila (gume, stereo uredaj i sl.) je ograničena određenim maksimalnim iznosom koji se vezuje za grupu iznajmljenog vozila. Taj iznos je obavezno upisan u ugovoru o najmu vozila.

Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana.

 

PAI (Personal Accident Insurance) Osiguranje lica

Kupovinom ovog osiguranja, Vozač i lica u vozilu se osiguravaju za slucaj smrti ili povreda, nastalih u saobraćajnoj nezgodi, za vreme trajanja najma vozila.

 

LDW (Loss Damage Waiver) Kasko osiguranje

Kupovina ovog osiguranja nije obavezna.

Kupovinom kasko osiguranja, odgovornost za štetu i krađu vozila je svedena na nulu tj. nema učešća u šteti i krađi.

Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštecenje guma i točkova, oštecenja donjeg trapa, slomljen ili izgubljen ključ, štete nastale tankovanjm pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja bice naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

 

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe bice naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja.

Zapisnik je potrebno saciniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

 

POSTUPCI u slucaju nesreće, štete i krađe vozila:

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

- ODMAH da obavesti policiju i MEGA TRIO RENT o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.

- Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći tj. događaju.

- Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila.

- Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta.

 

OGRANICENJA VEZANA ZA UPRAVLJANJE VOZILOM

- Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI - klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

- Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao Vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogucnost da se u ugovor upiše i 1 dodatni Vozač, uz odobrenje MEGA TRIO RENT-a prilikom preuzimanja vozila.

- Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašcenim licima tj. licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI - klijentu se naplacuje pun iznos štete/krađe.

• MEGA TRIO RENT • INFO LINIJA: +381 11 2286360 • e-mail:office@megarent.co.rs

 

Ukoliko imate dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte

 

Kontakt